martes, 11 de marzo de 2008

BLOGS DE LES NOVES TECNOLOGIES I L'EDUCACIÓ INFANTIL.

En aquest espai m'agradaria anotar els blogs que dins la temàtica de les Noves Tecnologies i l'Educació Infantil m'han resultat més atractius i podran ser-me d'utilitat.
Per tal d'iniciar la recerca d'aquestos blogs he fet ús del Google blogs, per menejar-me per la Blogosfera he posat les paraules clau relacionades en els temes que m'interessaven: "Educació Infantil", "el racó de l'ordinador", "Noves tecnologies en l'Educació Infantil", "l'ordinador a Infantil","Les TIC en Infantil", "mestres d'Educació Infantil"...
Aquesta feina no m'ha resultat difícil, però en canvi si que m'ha resultat costosa, ja que hi ha molts blogs que tracten el tema de l'ordinador en l'escola. De tots aquests blogs he fet una tria d'aquells que tractaren les Noves Tecnologies en l'Educació Infantil i com a resultat n'he trobat tretze que a més d'apropar-se al tema, m'han semblat molt interessants. Són els següents:
-. Tinta fresca vlog: Uso de las Nuevas Tecnologias en Educación Infantil.
http://tintafrescavlog.blogspot.com/

-.Nuevo pupitre digital para Infantil.
http://infantilporrua.blogspot.com/

-.Las TIC en Infantil.
http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/

-.Perfil personaje: maestra Educación Infantil.
http://fatima-orggestioncentros.blogspot.com/

-.NTAE. Magisteri Infantil-UA.
http://ntaealbavalia.blogspot.com/

-. Anaredondo's weblog: El rincón del ordenador en una aula de Infantil.
http://anaredondo.wordpress.com/

-. El rincon del ordenador.
http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/

-.Importáncia del video digital en el ambito educactivo (Nuevas Tecnologias aplicadas a la Educación).
http://ibr-tic.blogspot.com/

-.Cuentos del aula de Infantil.
http://edublogs08.ciberespiral.net/

-. Llegir i escriure amb les TICS.

-.Els mestres i les mestres d’infantil.
http://blocs.xtec.cat/ceippauvila

-. Noves Tecnologies a Infantil.
http://blogviatger2008.blogspot.com/

-. Rincón del ordenador.
http://mteresamartinezalvarez.wordpress.com/
Tots aquestos blogs en general parlen de l'incidència de les Noves Tecnologies en la nostra societat actual, per tant de la necessitat d'apropar eixes noves inquietuds i experiències a l'escola. Ací, també parla de cóm introduir l'ordinador, quins recursos utilitzar, què s'ha de fer, exemples d'aules que l'usen, dates teòriques, així com experiències personals de mestres que com nosaltres comencen a endinsar-se en aquest fenòmen social.
De tots aquestos blogs, els que més m'han agradat i els que més informació m'han aportat sobre les Noves Tecnologies en l'Educació Infantil i en l'Educació en general són els que acontinuació anomenaré:
1. Tinta fresca vlog: Uso de las Nuevas Tecnologias en Educación Infantil.
http://tintafrescavlog.blogspot.com/
En aquest blog podem trobar-hi un exemple d’una escola de Galícia on fan ús de les Noves Tecnologies a Infantil. Podem veure un vídeo que mostra com aquestos alumnes usen la videoconferència com a mètode d’aprenentatge, a partir de les pissarres digitals interactives des don estableixen connexió i comparteixen activitats en altres escoles del voltant.
També podem trobar informació en articles, documents, vídeos, cartes... que escriuen professors i mestres sobre conceptes bàsics de l’educació, sobre crítiques de temes d’actualitat, així com recursos educatius, revistes digitals d’educació, blogs educatius, etc.
2. NTAE. Magisteri Infantil-UA.
http://ntaealbavalia.blogspot.com/
Aquest blog en especial m’agrada’t moltíssim, primer per què és d’una alumna que estudia magisteri d’Educació Infantil a la ciutat d'Alacant i segon, per què podem trobar-hi un vídeo on els nens d’una aula d’Infantil expliquen molt bé l’ús d’Internet a classe. En ell també podem trobar una reflexió sobre els avantatges que comporta el bon ús dels weblogs, fotologs, Internet...on explica que amb els blogs, els mestres poden escriure i compartir les seues experiències del dia a dia dins l’aula, quines coses no fan bé, quines altres sí, què canviarien, cóm ho canviarien...i la flexibilitat que permiteix, ja que és un lloc fàcil d’accedir on els pares poden seguir el treball dels seus fills, fer propostes, comentaris...
3. Anaredondo's weblog: El rincón del ordenador en una aula de Infantil.
http://anaredondo.wordpress.com/
En aquest blog podem trobar molts recursos: contes, un apartat per a matemàtiques, un altre dedicat a la psicomotricitat fina, portals educatius, unitats didàctiques... també ofereix un espai (el rincón del ordenador) on els mestres poden agregar els seus blogs i poden intercanviar informació sobre els usos dels TIC a les aules, i sobre altres inquietuds. També ens ofereixen poder crear un blog i una amplia programació (objectius, continguts, avaluació...) sobre el racó de l’ordinador, així com una posada en pràctica.
4. Llegir i escriure amb les TICS.
http://educaciotic.blogspot.com/
Aquest blog pertany a l’escola de Ferreries CP Castell de Santa Àgueda, en ell es recullen una sèrie de treball i experiències que tracten sobre la integració de les TIC i l’aprenentatge col·laboratiu, a més també hi ha una sèrie de vídeos i documents que tracten la necessitat que tenen els xiquets d’apropar-se a les Noves Tecnologies, a l’ordinador per a saber usar-los, saber escriure, llegir documents, fer càlculs... des de ven petits. Trobem també un gran ventall de recursos que il·lustren aquesta temàtica.
5. Las TIC en Infantil.
http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/
Aquest blog conté fitxes, cançons, receptes de cuina per a nens, contes... així com un document que escriu un professor d’aquesta escola on explica el interès i la necessitat d’introduir les TICS en les aules d’Infantil. Ací conten l’experiència, els objectius que perseguien introduint esta tasca, els continguts a treballar i per suposat l’avaluació. També es tracten temes interessant com l’obesitat, l’alimentació... de fàcil accés per als familiars dels alumnes.
Encara que el blog que recomane visistar ja que m'agrada't moltíssim és el "Rincón del ordenador". http://mteresamartinezalvarez.wordpress.com/ no sols per què en ell comence amb una entrada que parle de la incidècia de les Noves Tecnologies a l'escola, sinó perquè en aquest blog hi ha un munt de recursos que ens poden servir per a dur a terme en l'aula d'Infantil: consells, editorials de llibres, portals educatius, pàgines per a nens, projectes d'ordinador... acompanyats per imatges, vídeos i documents que faciliten l'entesa i el fan atractiu. Segur que us és de profit!!
Per finalitzar m'agradaria dir que realitzant aquesta tasca he aprés a buscar blogs de temes que m'interessaven mitjançant diversos buscadors de blogs, he aprés a triar d'un infinit ventall de blogs, allò que realment s'apropava a la meua tasca i sobretot he aprés moltes més coses sobre els blogs (què poden contenir, quina utilitat tenen, com s'usen, per a què, per a qui, les seues finalitats, els objectius...)gràcies a tots els exemples que he vist. també puc dir que els blogs són per als mestres una eina perfecta per a dur a terme el proces d'ensenyament-aprenentatge, també és una eina que ajuda als pares a involucrar-se més en la participació a classes, els ajuda a coneixer allò que els seus fills realitzen en tot moment i sobretot a entendre i ser partícipe dels continguts, objectius, avaluacions que realitza la mestra/e.
He de reconeixer que aquest any, he tingut la sort de poder fer les pràctiques a Almenara en companyia d'un professor (Mario) que està molt interessat en les Noves Tecnologies, ell m'havia transmet un poc eixa inquietud i m'havia demostrat com els nens de la seua classe traslladaven en tercer de primaria, qualsevol de les disciplines que estudiaven a l'ordinador,(escrivien redaccions, cartes,feien càlcul), però es deveres que fins que no m'havia convertit en bloguera, no sabia la importància que relament tenien les Noves Tecnologies en l'educació, no sols com a eina de treball i espai d'intercanvi d'informacions i recursos, sinó també com una eina que ajuda a la formació i adaptació de l'alumnat als nous canvis socials.














No hay comentarios:

sitios de ensueño

sitios de ensueño
granada